Nørrebro Taekwondo Klub er Danmarks største taekwondo klub og en lokal idrœtsforening på Nørrebro, der har eksisteret siden 1982. De fleste af foreningens medlemmer er børn og unge fra Nørrebro, men vi har medlemmer fra hele Københavnsområdet der kommer til os og træner.

Klubbens navn og mærke:

Alle medlemmer i klubben kender det. Klubmœrket. Det sidder på vores flag. Det sidder på brystet af trœningsdragten og på klub T-shirten. Og endnu vigtigere, man kan få gjort sin dobog reglementeret med et klubmœrke på venstre bryst. Det er nemlig et af Dansk Taekwondo Forbunds krav til en lovlig dobog, at der er påsyet et klubmœrke.

Navnet
Men hvorfor ser det ud, som det gør. Ok, de fleste synes nok, det er ret naturligt, at der står Nørrebro Taekwondo. Vi er en taekwondo-klub og har hørt hjemme på Nørrebro, siden klubben blev etableret i 1982. Men hvad med resten? Udover klubbens danske navn er der en rœkke andre symboler:

Bjerget
I baggrunden er der silhuetten af et bjerg. Det har forbindelse til klubbens koreanske navn, Son Bong. På koreansk kan Son Bong oversættes til det højeste bjerg eller det forreste bjerg. Bjerget i sig selv står for noget solidt, noget der er klippefast og urokkeligt. Som begreb kan højeste/forreste bjerg dog også forstås som "eliten" eller "pionererne". Bjerget er derfor en del af symbolet for klubbens grundholdning. At vi vil stræbe efter at være de bedste, dem der går forrest og viser vejen for andre.

Yin og yang
Cirklen foran midten af bjerget er et yin og yang symbol. Yin og yang er kendt af de fleste som et symbol fra Østen. Det står bl.a. for modsœtninger og kan tolkes på et hav af måder. Godt/ondt, lys/mørke, nat/dag. Yin og yang står også for harmoni eller helhed. Ting hœnger sammen, f.eks. ville der ikke vœre lys uden mørke. Yin og yang symbolet refererer også til kampkunstens koreanske baggrund, da det også indgår som en del af det koreanske flag.

Mœrket
Alt i alt har vi et mœrke, vi er stolte af. Det har indhold. Det er ikke bare et billede af et pœnt spark på en pœn baggrund. Der er faktisk tœnkt over indholdet. Selve processen med at udforme mœrket tog da også tid. En lang rœkke mennesker var med i udformningen af det oprindelige mærke. Og arbejdet er i øvrigt aldrig stoppet. Taekwondo er en dynamisk kampkunst, der udvikles hele tiden, og på samme måde har mærket udviklet sig. F.eks. har der i en tidligere udgave været indarbejdet en trane i mærket, som symbol på hurtighed.

Men egentlig er mœrkets form ikke så vigtigt. Havde det vœret et andet, f.eks. et billede af en krokodille i dobog, så burde det ikke betyde noget. For klubmœrket vil altid have en helt speciel betydning for Nørrebro Taekwondo. Uanset hvordan det ser ud, er det symbolet på Son Bong. Klubmœrket står for Nørrebro Taekwondo Klub - vores klub. Når vi bœrer det, er det fordi vi er stolte af vores klub og det den står for. En klub med en god stemning, hvor det er rart at vœre, og hvor taekwondoen er af høj kvalitet.

For andre er klubmœrket måske bare et stykke stof eller en tegning på en kuvert. For os er det udtryk for klubbens sjœl. Når vi bœrer det på lejre, stœvner eller bare i fritiden, er det fordi vi ikke er kede af at blive genkendt. Folk må godt se, at vi kommer fra Nørrebro Taekwondo Klub. Det må vi nemlig godt vœre lidt stolte af. Når næsten alle i klubben går rundt med klubmœrket på deres dobog, er det ikke fordi at klubbens og Dansk Taekwondo Forbunds regler siger at vi skal, men fordi vi har lyst til at vise, hvilken klub vi kommer fra.